ZENICATRANS Oglasio se Dario Pekić

Ministar policije otvoreno: Neću dozvoliti da se policija angažira na iznemogle radnike

Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje, nego, kako sam već rekao, radit ćemo isključivo po zakonu, rekao je Pekić

Avaz.ba/Fena

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić oglasio se povodom najave da je policija danas trebala asistirati u deblokadi Autobuske stanice Zenica te istakao da nikada neće dozvoliti da se "policija angažira na iznemogle, napaćene i radnike koji se bore isključivo za svoja prava".

- Policija strogo radi po zakonu i zakonskim procedurama u slučaju "Zenicatransa". Nema nikakvih zakonskih uvjeta da bi ovog momenta policija deblokirala Autobusku stanicu Zenica. Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje, nego, kako sam već rekao, radit ćemo isključivo po zakonu - kazao je Pekić, dodavši kako nisu ispunjeni ni uvjeti u kojima se angažira policija.

U ovom momentu, ističe ministar Pekić, nema narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti uništavanja imovine, kao ni obustave niti blokade ceste u gradu niti oko ''Zenicatransa" te se sve dešava u krugu, mirnim putem.

  • Riješiti situaciju na miran način

    Riješiti situaciju na miran način

    Foto: Arhiv


Pekić je pozvao gradonačelnika Fuada Kasumovića, menadžment tog preduzeća i Sindikat "Zenicatransa" da riješe situaciju na miran način.

- Sve one koji na ovaj način pozivaju policiju i pokušavaju u javnosti stvoriti sliku da će policija silom nešto uraditi, mi to nećemo nikada dopustiti. Policija radi u interesu zaštite građana, nikako na provođenju sile nad njima - poručio je Pekić. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na