OTKRIVAMO

Duraković, Fejzić i Tabaković u igri za načelnika općine Srebrenice

Sve probošnjačke političke partije u Srebrenici imaju jedinstven stav da neće dozvoliti nametanje kandidata iz FBiH i onoga ko s porodicom ne živi u Srebrenici

Duraković, Fejzić i Tabaković. Avaz

Piše: S. Smajlović

14.1.2020

Nakon prošlosedmičnog potpisivanja Deklaracije za bolju budućnost svih građana Srebrenice koju su potpisali predstavnici šest probosanskih političkih partija, već se naziru kandidati za načelnika općine Srebrenica.

Jedinstven stav

„Avaz“ iz pouzdanih izvora saznaje da su za sada kandidati za načelnika bivši načelnik Ćamil Duraković i aktuelni zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Ovi kandidati nisu članovi nijedne političke partije, ali imaju podršku većine probošnjačkih strana.

Međutim, OO SDA Srebrenica, najveće političke partije u ovoj općini, još nije predložio svog kandidata, o čemu će se izjasniti iduće sedmice.

Saznajemo da će SDA za načelnika predložiti Aliju Tabakovića, nedavno imenovanog predsjednika Općinskog odbora stranke Srebrenica i delegata u Vijeću naroda Narodne skupštine Republike Srpske.

Sve probošnjačke političke partije u Srebrenici imaju jedinstven stav da neće dozvoliti nametanje kandidata iz Federacije BiH i onoga koji s porodicom ne živi u Srebrenici.

Nema potvrde

Zanimljivo je da se među kandidatima spominju još i bivši načelnik Srebrenice Abdurahman Malkić, ali i Sadik Ahmetović, nekadašnji visoki dužnosnik SDA.

Za sada njih dvojica nisu potvrdila, ali ni demantirala ove informacije.

Nedostaje hiljadu glasača

Bivši načelnik Ćamil Duraković nada se kandidaturi, ali kaže da u ovom momentu ima i prečih pitanja koje bi probosanske partije trebale riješiti.

- Nije problem u zajedničkom kandidatu. Problem je kako pored utvrđenog glasačkog spiska osigurati još najmanje hiljadu glasača da bi bio izabran bošnjački načelnik - decidan je Duraković.

Predsjednik OO Srebrenica Alija Tabaković kaže da ne razmišlja o kandidaturi, a Hamdija Fejzić sebe smatra najozbiljnijim kandidatom i očekuje podršku svih probošnjačkih partija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.