SJEDNICE Utvrđen dnevni red zasjedanja zakazanog za 23. januar

Vijeće ministara BiH o borbi protiv trgovine ljudima, energetskoj efikasnosti i migrantima

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva Bosne i Hercegovine"

Avaz.ba S. D. /

Vijeće ministara BiH: Obiman dnevni red

Foto: Avaz


Vijeće ministara BiH održat će sjednicu 23. januara. Ovo je druga sjednica novog saziva Državne vlade. 

Na sjednici će se, između ostalog, naći inicijativa za vođenje pregovora zbog zaključivanja ugovora o zajmu za Projekt energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.  

Ministri će razmatrati i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi s Regionalnim stambenim programom.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini za period 2020. – 2023., koju je u proceduru uputilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Iz Ministarstva na dnevni red stiže i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za april, maj, juni, juli, avgust, septembar i oktobar 2019. godine.

Bit će razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva Bosne i Hercegovine", te informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period januar - septembar 2019. godine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na