AKTUELNO Sastanak u Sarajevu

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao s ambasadorom SAD Nelsonom

O aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje

Avaz.ba
14.01.2020 15:38

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erikom Nelsonom (Eric).  

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje.

Ovom prilikom je predsjedavajući Tegeltija upoznao ambasadora Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti osigurano dovoljno sredstava za nesmetano funkcioniranje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.    

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu.

NA VRH