PARLAMENT BIH

Čović i Zvizdić s ostalim članovima Zajedničkog kolegija o imenovanjima

U Sarajevu je u toku sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Zajednički kolegij PSBiH. S.Saletović

Piše: S. D. /Avaz.ba

15.1.2020

U Sarajevu je u toku sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Kolegij je sazvao predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović (HDZ BiH), a zasjedanju prisustvuju i njegovi zamjenici Bakir Izetbegović (SDA) i Nikola Špirić (SNSD), kao i Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, i njegovi zamjenici Borjana Krišto (HDZ BiH) i Nebojša Radmanović (SNSD). 

Na dnevnom redu sjednice su prijedlozi za utvrđivanje članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH u međunarodnim tijelima, te imenovanje članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zajednički kolegij bi trebao utvrditi i prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Također, Kolegij bi se trebao izjasniti o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije te utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Na dnevnom redu je i imenovanje članova Radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora u općini Dvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.