SARAJEVO Predsjedavajući Vijeća ministara BiH razgovarao s ambasadorom Fildom

Tegeltija zahvalio Velikoj Britaniji na podršci reformskim procesima u BiH

Na sastanku se razgovaralo o prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara

Fena

Razgovaralo se i o aktuelnim političkim pitanjima

Foto: Vijeće ministara


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je na sastanku sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fildom (Matthew Field) zahvalio Velikoj Britaniji na podršci reformskim procesima u BiH, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Na sastanku se razgovaralo o prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, među kojima su unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta s ciljem privlačenja stranih investicija, te razvojni projekti i intenziviranje reformskih procesa koji doprinose poboljšanju ekonomskih prilika, kao i rješavanju problema sa kojim se suočavaju građani u BiH.

Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

Također je ukazao na opredijeljenost Vijeća ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

  • Fild i Tegeltija: Nastaviti uspješnu saradnju

    Fild i Tegeltija: Nastaviti uspješnu saradnju

    Foto: Vijeće ministara


Na sastanku se razgovaralo i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na