SJEDNICE

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Podnosioci zahtjeva bili su ''Anarea'' d.o.o. Gračanica, d.o.o. ''I-crni'' Cazin te ''Eco Energy'' d.o.o. Gračanica

FERK: Redovna sjednica. Arhiv

Avaz.ba/Fena

15.1.2020

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na redovnoj sjednici održanoj danas izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva ''Anarea'' d.o.o. Gračanica, d.o.o. ''I-Crni'' Cazin te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za ''Eco Energy'' d.o.o. Gračanica. 

Kako je saopćeno iz FERK-a, dozvola za rad za distribuciju električne energije izdata je za JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar, dok je privrednom društvu "Axpo BH" d.o.o. iz Mostara izdata dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II reda. Privredno društvo BTG d.o.o. Tomislavgrad dobilo je FERK-ovu dozvolu za rad (licenciju) za trgovinu na veliko naftnim derivatima, osim LPG-om. 


Dozvole za proizvodnju i opskrbu strujom. Ilustracija

Na sjednici FERK-a u postupku rasprave upućeni su nacrti dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnosilaca zahtjeva: DOOR-DESING d.o.o. Sarajevo, Servis Jelić d.o.o. Široki Brijeg, Rolar d.o.o. Grude, Solar Invest d.o.o. Konjic, NINO-HA d.o.o. Doboj-Jug, Velovo kućište, vlasnik Anita Ivanković–Lijanović iz Širokog Brijega i Mabog Gumenović d.o.o. Grude.

Postupajući po zahtjevu podnosilaca, FERK je na sjednici donio rješenje o oduzimanju dozvole za rad za proizvodnju električne energije privrednom društvu INTER d.o.o. Tešanj. Doneseno je i šest rješenja po žalbama na akte koje je donijelo JP "Elektroprivreda BiH" d.d. Sarajevo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.