AKTUELNO

Tegeltija: Ne postoje nikakve blokade za imenovanje Mlađana Božovića

Istaknuo je da prijedlog Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice ostaje i dalje

Zoran Tegeltija. S. Saletović

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

16.1.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je na konferenciji da je s dnevnog reda današnje sjednice Parlamenta povukao tačku o imenovanju kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

- Razlog zašto sam to prihvatio je činjenica da je, u zbiru većine koju čine poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatražena dodatna konsultacija u vezi s ovom tačkom dnevnog reda. Iz jasnih pokazatelja da nema dovoljno glasova da se izabere gospodin Božović, ja sam s dnevnog reda povukao tu tačku - rekao je Tegeltija.

Istaknuo je da prijedlog Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice ostaje i dalje.

- To je moj prijedlog kao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i na političkim partijama koje čine većinu u Predstavničkom domu je da obave potrebne konsultacije u vezi s imenovanjem gospodina Božovića - kazao je Tegeltija.

Pojasnio je da u Vijeću ministara nema nikakvih blokada.

- Vijeće ministara normalno radi i ne postoje nikakve blokade za imenovanje Mlađana Božovića niti su političke partije koje su vodile razgovore, imale bilo kakve zahtjeve od predsjedavajućeg Vijeća ministara ili bilo kog drugog ministra ili člana Vijeća ministara. Nadam se da će sve konsultacije biti završene do 4. februara, kada je planirana nova sjednica Predstavničkog doma PSBiH i očekujem da na toj sjednici bude imenovan Mlađan Božović kao novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH - zaključio je Tegeltija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.