SAOPĆENJE

DF poručuje zaštitnicima prava žena: Gadite nam se i vi i vaša borba, glavu gore, Bibo!

Svaka vaša zaštita jedne žene pada u vodu kada šutite na napade druge, navodi DF

Kerla: Nedopustive i prizemne šale. Avaz

Avaz.ba

16.1.2020

Demokratska fronta optužila je organizacije za zaštitu prava žena, borce protiv rodno zasnovane diskriminacije jer, kako navode, već duže vrijeme šute na užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne "šale", a, ustvari, uvrede na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Bibije Kerle. 

- Apsurdno, ali istinito, isti ti u borbi protiv diskriminacije vrše diskriminaciju nad onima koji se ne uklapaju u općeprihvaćen okvir žene današnjeg vremena. Da su uvrede upućene prema bilo kojoj ženi iz Naše Stranke ili SDP-a, dežurni zaštitnici spremni su sve kapacitete uložiti u zaštitu "jake i moderne žene" i svaki udarac okarakterizirati kao udarac na prava svih žena. I neka su, ali onda se treba tako zaštititi svaka žena i osuditi svaka diskriminacija - navodi DF.

Ova stranka ističe da ovo nije samo problem Bibije Kerle već društva u kojem, s jedne strane, imate stvarnu i neupitnu diskriminaciju prema ženi, a s druge strane licemjernu zaštitu samo pojedinih žena koje se uklapaju u kalup emancipirane žene po volji raznoraznih feminističkih organizacija. 


DF: Licemjerna i selektivna borba. Avaz

- Tako se napad na "čudićke" i "prlićke" smatra dnom društva, ali se ismijavanje izgleda žene koja je spremna izaći na proteste s borcima, nositi im hranu, nositi tene, a ne štikle, nositi farmerice, košulju, duksericu smatra "satirom", kako to kažu čak i pojedini novinari, i to smatraju opravdanim jer je, tobože, u službi zabave i smijeha.

- Gospodo "šišići" i ostali borci za emancipaciju žena, nije smiješno i vrlo je neprimjereno i nisko "šaliti" se na račun bilo čijeg fizičkog izgleda. Ne samo da nije smiješno već je bezobrazno, gadno, neukusno i odvratno. Svaka vaša zaštita jedne žene pada u vodu kada šutite na napade druge. Vaša "borba" je licemjerna, dvolična i selektivna. Bibija Kerla je za sve vas, prije svega, čovjek, i to čovjek koji će pomoći svakome, bez da to servira na pres-konferencijama i najvećom na svijetu je čini to što bi svakom od vas koji ste pisali najgadnije komentare opet pomogla ako bi vam to ikada zatrebalo. A to što je čovjek, čini je većom i emancipiranijom ženom nego što vi, selektivni zaštitnici i humoristi, možete i zamisliti. Iskreno, gadite nam se i vi i vaša borba! Bibo, glavu gore! Idemo dalje! - navodi DF.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.