PARLAMENT BIH

Lovrinović Mektiću: Bili ste ministar pet godina, zašto niste riješili i "Pandoru i nepandoru"

Ne radimo ništa, mlatimo praznu slamu, kaže Mektić

Lovrinović i Mektić. Arhiv

Piše: S. D. / Avaz.ba

16.1.2020

U Predstavničkom domu Parlamenta BiH i dalje traje rasprava o izvještajima o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Nižu se diskutanti o brojnim pravosudnim predmetima koji nisu nikada dobili epilog u osuđujućim presudama, a iznose se i neki konkretni primjeri.  

Dragan Mektić, poslanik SDS-a, rekao je da se sjeća kako je mnogo očekivao od, primjerice, predmeta „Pandora“, a rekao je i da se zaključci Parlamentarne skupštine BiH mogu okačiti “nekom starom ofucanom mačku o rep”.

- Nadam se da će dio svega što govorim doći u medije i da dođe do prave spoznaje ko smo i šta smo, šta radimo. A ne radimo ništa, mlatimo praznu slamu. Ne osjećam se uopće nešto uzvišenim što sam član PSBiH, štaviše, to ponekad i krijem. Ljudima kažem da nemam blage veze hoće li biti bolje. Ali, dobra je plaća - rekao je Mektić. 

Mektiću je u burnoj replici odgovorio poslanik HDZ-a Nikola Lovrinović.

- Ja razumijem da Vi sad ovo govorite zbog kamera. Ali zašto sve probleme koje iznosite niste rješavali u pet godina kad ste bili ministar sigurnosti? Mi smo više ovdje o migrantskoj krizi mogli saznati iz medija nego od Vas. Trebali ste i Pandore i nepandore i mačke rješavati kada ste mogli. Zašto niste podnosili prijave i rješavali zakone kada ste bili ministar - kazao je Lovrinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.