NA LICU MJESTA Leš uočen u naselju Blatuša

Zenica: Izvlačenje tijela iz rijeke Bosne

U koritu rijeke Bosne u naselju Blatuša timovi su uočili tijelo za sada neidentificirane muške osobe

D. Pašalić / Avaz.ba
17.01.2020 14:34

Mješoviti timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona od jutros su intenzivno pretraživali korito rijeke Bosne radi eventualnog pronalaska Omera Travnjaka i Muhameda Šišića, Zeničana koji su nestali proteklih dana.

Kako je naš portal već pisao, u koritu rijeke Bosne u naselju Blatuša timovi su uočili tijelo za sada neidentificirane muške osobe.

Ekipa "Avaza" bila je na mjestu događaja neposredno nakon što je tijelo uočeno. Zatekli smo brojne policijske i timove Specijalne policijske jedinice, a cjelokupnu akciju posmatrao je i Semir Šut, policijski komesar.

Potom se pristupilo izvlačenju tijela.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ranije je potvrdila da je u rijeci uočen leš.

- Nakon što su policijski timovi uočili i locirali tijelo, pristupilo se osiguravanju mjesta događaja radi uviđajnih radnji te izvlačenju tijela iz vode. Tim radnjama neposredno će rukovoditi dežurni kantonalni tužilac. Po završetku ovih aktivnosti, moći ćemo potvrditi više detalja, kao i identitet pronađenog tijela - kaže Alić.

Podsjetimo, proteklih dana intenzivirano se tragalo najprije za mladićem Muhamedom Šišićem (26), koji je 2. januara otišao od kuće i gubi mu se svaki trag, a potom i za Omerom Travnjakom (72), koji je 13. januara nestao iz svog stana, krenuo u džamiju i nije se vratio kući.

Komentari

NA VRH