SUDBINE Elvina Kovačević krenula stopama mnogih mladih iz BiH

Konjičanka radeći na kruzeru upoznala i ljubav svog života

Planiramo još nekoliko godina raditi na kruzeru, a onda život, uz pokretanje vlastitog biznisa, nastaviti u Indoneziji, kaže Kovačević

S. Džajić / Avaz.ba
18.01.2020 22:00

Elvina i Gani u Singapuru: Uživaju u ljubavi

Foto: Avaz

Konjičanka Elvina Kovačević prije tri godine spakovala je kofer i otisnula se u neizvjesnu životnu avanturu na jednom od američkih kruzera „Princess cruise“. Kao i mnogi mladi iz BiH, na ovaj potez odlučila se jer nije imala posao u našoj zemlji.  

Plovidba u Japan

Prva plovidba u trajanju od šest mjeseci je krenula iz Kanade, preko Kalifornije i Aljaske do Havaja.

- Prva dva mjeseca su bila najteža, jer nikog nisam poznavala, bila sam sama među hiljadama ljudi, i svoj život sam počinjala od nule. Veoma je bitno da se adaptirate i ako preživite taj period, onda ćete sve - kazala je Kovačević koja godišnji odmor provodi u rodnom gradu i čeka novi ugovor u februaru.

  • Vjenčali se u Konjicu
    Vjenčali se u Konjicu Foto: Avaz

Vremenom je sve postalo lakše, tako da je zadovoljna. Uspješno je završila tri ugovora, a posljednji se odnosio na plovidbu u Japanu.

- Još ne znam novu destinaciju, ali gdje god da bude, uživat će jer sada je sve opuštenije i lakše - ističe ona.

Mnoge destinacije

Tokom rada na kruzeru Elvina je upoznala i svog životnog saputnika Ganija iz Indonezije. S njim je provela i najljepše trenutke obilazeći mnoge destinacije širom svijeta, a svoju ljubav su u decembru krunisali sklapanjem braka u Konjicu.

Elvina i njen suprug planiraju još nekoliko godina raditi na kruzeru, a onda se povući i nastaviti živjeti u Indoneziji. U planu imaju i pokretanje vlastitog biznisa.

Prvi put vidio snijeg

- Istu ceremoniju sklapanja braka planiramo organizirati ove godine i u Indoneziji, kako bismo obje porodice ispoštovali. Ovo je Ganiju bio prvi dolazak u BiH i prvi susret sa zimom, snijegom i veoma je oduševljen svime što je vidio – rekla je Kovačević.

Komentari

NA VRH