SASTANCI

Unaprijediti vojnu saradnju BiH i Saudijske Arabije

Podžić je naglasio važnost potpisivanja plana bilateralno-vojne saradnje dviju zemalja, čiji će nacrt vrlo brzo biti upućen prema Vijeću ministara BiH

Sa sastanka: Doprinos razvoju Oružanih snaga BiH. MOBiH

Avaz.ba/ Fena

20.1.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Haniјa Abdulaha M. Mominaha (Abdullah), s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralno-odbrambene saradnje dviju država. 

Podžić je izrazio zahvalnost Mominahu za pomoć koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila u obnovi i razvojnim projektima Bosnе i Hercegovinе, posebno istakavši njen doprinos razvoju Oružanih snaga BiH.

Podžić je naglasio važnost potpisivanja plana bilateralno-vojne saradnje dviju zemalja, čiji će nacrt vrlo brzo biti upućen prema Vijeću ministara BiH. Također, izrazio je očekivanja da će saradnja biti unaprijeđena i na planu ekonomske i vanjskotrgovinske razmjene.

Na sastanku je razgovarano i o podršci koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža na projektima skladištenja municije i minskoeksplozivnih sredstava (MiMES), kao i projektima značajnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH istakao je dobru saradnju dviju zemalja koju je potrebno dodatno razvijati na dobrobit svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.