NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ponovo broje nevažeće glasove!? 

Kako Republika Srpska sklapa sporazume sa Srbijom bez znanja Parlamenta BiH

Piše: Avaz.ba

21.1.2020

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 21.01.2020.. Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. dnevnog lista, čitajte sve o aferi na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Zašto se ugledna profesorica Selma Rizvić našla na udaru dekana?

Saznajemo i zašto Centralna izborna komisija (CIK) otvara vreće s nevažećim glasačkim listićima. Navodno, među nevažećim ima i važećih listića.

Komentar dana pisao je novinar Seđad Muhić.

Na 4. strani današnjeg printanog izdanja „Dnevnog avaza“ donosimo detalje o političkim papcima Damiru Arnautu i Jasni Duraković, koji su jučer viđeni zajedno u Sarajevu.

Priča o Izbornom zakonu opet je ustalasala bh. političku scenu. HDZ BiH želi izmjene „u paketu“, a šta o svemu misle u SDA i DF-u, čitajte u današnjem izdanju „Dnevnog avaza“.

Ličnost dana je Enes Kahrimanović, Kozarčanin s vizijom.

Donosimo i detalje izručenja Adisa Abaza iz Belgije u BiH, koji je povezan s teroristima. Odranije je poznat bh. pravosuđu.

Na Globusu donosimo sve detalje o početku jubilarnog 50. međunarodnog ekonomskog foruma u Davosu.

Naši novinar su, tragom informacije da bi Sarajevo moglo biti sudionik Zimskih olimpijskih igara 2030. godine ukoliko Barcelona dobije organizaciju, istražili u kakvom su trenutno stanju sportska borilišta, koliko novca treba za njihovu reanimaciju i šta bi Olimpijada značila za Sarajevo kao glavni grad BiH, ali i za cijelu državu.

Teško da prođe dan bez neke tužne informacije. Jedna od njih je, nažalost, da vozovi nakon 133 godine ne dolaze u Tuzlu, grad soli. Čitajte u "Dnevnom avazu" zbog čega.

Naši reporteri bili su i u selu Gurdići kod Olova. Zašto u ovom selu mobiteli nisu u modi te zašto mještani ne zaključavaju vrata, čitajte samo u „Dnevnom avazu“.

Bili smo i na licu mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje je jučer potpisan sporazum dva bloka. Također, dogovoreno je da se 29. januara raspravlja o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

Na protestima ispred zgrade Kantona svjedočili smo jučer nebuloznoj konferenciji Edina Forte, aktuelnog premijera KS.

Naši reporteri i danas donose najzanimljivije priče iz svojih gradova. Čitajte o izložbi suvenira Aziza Mujezinovića iz Goražda, o gradnji pomoćnog stadiona u Jablanici, šta znače dopunske taksi oznake u Tuzli, kakav je trend i odnos natalitet – mortalitet u Prijedoru...

Na stranama Crne hronike objavljujemo detalje šokantne priče iz Banje Luke, gdje je doktor Darko Golić jučer uhapšen zbog sumnje da je obljubio nemoćnu osobu. Nastavljeno je i suđenje za ubistvo Aleksandra Pantića u Bijeljini.

Nešto vedrije i ljepše priče donosimo na stranama Jet-seta. Šta je kazala u razgovoru za naš list Slađana Mandić, pjevačica bez mrlje u karijeri.

Analizirali smo i igru najboljeg bh. nogometaša Edina Džeke, kapitena Bosne i Hercegovine i Rome. Dijamant ponovo sija. Objavljujemo i razgovor s Muratom Daldikom, generalnim direktorom Čelika. Neki novi igrači stižu, najavljuje Daldik.

Donosimo i izvještaj sa prvog gren slem turnira u sezoni.

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ pročitajte još mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.