DONACIJA UGROŽENIMA

Novčana pomoć za 100 mostarskih porodica

Bit će dodijeljeno ukupno 8.000 maraka, i to svakoj porodici između 50 i 200 maraka, u zavisnosti od broja članova

Ugovor potpisan u prostorijama Crvenog križa Mostar. Fena

Avaz.ba/ Fena

21.1.2020

Ugovor o korištenju novčanih sredstava iz projekta "Zimska pomoć" Crvenog križa Švicarske, uz pomoć kojeg će stotinu porodica sa područja Mostara dobiti jednokratnu novčanu pomoć između 50 i 200 maraka, potpisan je danas u prostorijama Crvenog križa (CK) grada Mostara.

Sekretar CK Mostar Alen Kajtaz kazao je kako će se predviđenim ugovorom porodicama dodijeliti ukupno 8.000 maraka, i to između 50 i 200 maraka, u zavisnosti od broja njihovih članova.

- Porodice koje imaju jednog do dva člana, dobit će 50 maraka, one sa tri i četiri člana dobit će po 100 maraka, porodicama sa pet i šest članova na račun će biti uplaćeno 150 maraka, dok će one s više od šest članova dobiti po 200 maraka. Limitirani smo sredstvima i svjestan sam da ovih 8.000 maraka nije dovoljno - istaknuo je Kajtaz.

Dodao je kako će korisnici, nakon utroška sredstava, imati obavezu da Crvenom križu grada Mostara dostave račun.

- Računi će nam biti potrebni kako bismo u budućnosti znali što im je najneophodnije i kako bismo se mogli fokusirati i pomagati im na taj način. Ugovorom je precizirano kako korisnici ne bi trebali kupovati alkohol, cigarete i duhanske proizvode, kao ni dopune za telefon, a sve ostalo je dozvoljeno, pretežno ako je u pitanju kupovina hrane, plaćanje računa i slično - istaknuo je Kajtaz.

Kazao je, također, kako su ugovori potpisani sa predstavnicima stotinu obitelji na osnovu spiska Centra za socijalni rad (CSR) grada Mostara.

- Centar za socijalni rad Mostar dostavio nam je spisak socijalno ugroženih obitelji, a sredstva su osigurana zahvaljujući pomoći i potpori Crvenog križa Švicarske i bit će uplaćena na račune korisnika do kraja ove sedmice. Ako im brojevi računa, koje su nam danas upisali, nisu ispravni, onda ćemo uplatu malo prolongirati, ali niko neće biti oštećen - naveo je Kajtaz.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.