SUSRETI

Trišak i Satler priredili novogodišnji prijem za bh. i međunarodne zvaničnike

Među gostima su bili ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović i brojni ambasadori

S prijema u bazi Butmir. EUFOR

Avaz.ba/ Fena

22.1.2020

Komandant EUFOR-a, generalmajor Rajnhard Trišak (Reinhard Trischak) i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler) priredili su u utorak u bazi u Butmiru novogodišnji prijem za najviše zvaničnike BiH, međunarodne zajednice i diplomatski kor u BiH. 

Među gostima su bili ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović i ambasadori brojnih zemalja. 


Brojne zvanice na prijemu. EUFOR

Komandant EUFOR-a rekao je da je ovaj događaj prilika da se iskaže zahvalnost svim partnerima u zajedničkom naporu pružanja podrške Bosni i Hercegovini da osigura trajan mir i napredovanje prema članstvu u EU. Ambasador Satler pohvalio je odličnu saradnju EUFOR-a i njegovog ureda.

- Također želim izraziti zahvalnost EUFOR-u za podršku i blisku saradnju s lokalnim vlastima. Ovi bliski radni odnosi čine osnovni preduvjet za ostvarenje konkretnih, pozitivnih rezultata u korist građana BiH - rekao je Satler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.