ZASJEDANJA

Bradara i Fazlić zamjenici predsjedavajuće Komisije za finansije i budžet

Nije podržana inicijativa Denisa Bećirovića da se povećaju plaće policijskih službenika u agencijama na državnom nivou

Održana 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne. Arhiv

Avaz.ba/ Fena

22.1.2020

Na 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za prvu zamjenicu predsjedavajuće Komisije izabrana je delegatkinja Lidija Bradara, a za drugog zamjenika delegat Amir Fazlić. 


Bradara: Prva zamjenica predsjedavajuće Komisije. Arhiv

Komisija nije podržala delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića da se Vijeće ministara BiH zaduži da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Izvještaj o privlačenju direktnih stranih investicija u BiHod 2015. do 2019., s prijedlogom konkretnih mjera za unaprjeđenje politike privlačenja stranih investicija.


Fazlić: Drugi zamjenik. Arhiv

Također, nije podržana ni delegatska inicijativa Denisa Bećirovića da se Vijeće ministara BiH zaduži da preduzme konkretne mjere kojima bi bilo osigurano da ukupni status policijskih službenika u agencijama na državnom nivou bude doveden u primjereno stanje, kao i da se njihove plaće izjednače s plaćama policijskih službenika u entitetima i kantonima. 

Komisija je s dnevnog reda skinula Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiHu drugoj komisijskoj fazi, skraćeni postupak, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.