SARAJEVO

Susret Tegeltije i Minasija: Dobre odnose iskoristiti za realizaciju konkretnih projekata

Na sastanku se razgovaralo i o temama u vezi sa procesom evropskih integracija

Minasi i Tegeltija: Dobra saradnja dvije zemlje. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

22.1.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas s ambasadorom Republike Italije u BiH Nikolom Minasijem o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, s naglaskom na razvoj i unapređenje privredne saradnje BiH i Italije. 

Tegeltija je naglasio da BiH i Republika Italija imaju razvijenu saradnju u različitim oblastima te je iskazao spremnost da se dobri odnosi iskoriste i za realizaciju konkretnih projekata kako bi ekonomska saradnja u budućem periodu bila podignuta na viši nivo.

Na sastanku se razgovaralo i o temama u vezi sa procesom evropskih integracija. Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je tom prilikom da je novoformirano Vijeće ministara u potpunosti opredijeljeno za nastavak evropskih integracija te je naglasio da proces pridruživanja Evropskoj uniji zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim temama, a ambasador Minasi prenio je čestitke premijera Republike Italije Đuzepea Kontija (Giuseppe Conti) predsjedavajućem Tegeltiji povodom preuzimanja nove dužnosti, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.