PORUKE

Šahman potvrdila: Ostajem u SBB-u i glasat ću za smjenu Vlade KS

Istaknula je da nova skupštinska većina ima 18 ruku

Bilsena Šahman. Arhiv

Al. Ti. / Avaz.ba

22.1.2020

Bilsena Šahman, zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo kazala je večeras gostujući na Federalnoj TV u emisiji "Odgovorite ljudima" da će glasati za smjenu Vlade KS na čelu s Edinom Fortom.

Istaknula je da nova skupštinska većina ima 18 ruku, ali da se nada da će biti još zastupnika koji će podržavatu novu većinu.

- Svi zajedno poslali smo građanima lošu poruku. Kanton se podijelio, postavili smo druge prioritete, bavimo se sami sobom, i postali smo sami sebi svrha. Pitanje helikoptera je bio kraj svega ovoga (šestorke, op. a). Došlo se u situaciju da se ne smije ni pitati zašto pare za helikopter, a ne za nešto drugo. Recimo za novac za deponiju Smiljeviće, za rješavanje pitanja zagađenog zraka - rekla je između ostalog Šahman.

Nakon opaske Igora Stojanovića iz SDP-a da se nada da neće doći do smjene aktuelne Vlade KS, još jednom je naglasila da će glasati za smjenu Vlade KS.

- Dakle u politici nisam sama došla, neko me stavio na tu listu, ja odgovaram mojim biračima. Onim ljudima koji su za mene radili, ja sam sa njima napravila ugovor. Taj mi je ugovor validan, jer sam ja sa njima napravila razgovor nakon svega ovoga. Znam da se polemiše s mojim imenom, jer djelimično sam i ja tu kriva - kazala je Šahman.

Istaknula je da svi znaju da njoj nije drago što ide sa SDA.

- Nisam rada da idem sa SDA iz mojih ličnih pobuda i to svi znaju u SDA i to sa i njima rekla. Prošla sam golgotu zbog njih, ali ja ne mogu staviti moje emocije i ono što sam prošla ispred onih ljudi koji su za mene glasali i to su moji prijatelji i moji glasači, sa kojima sam zadnjih mjesec dana razgovarala i donijela odluku da ostajem tu gdje jesam - naglasila je Šahman.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.