SJEDNICE

Vijeće ministara danas ponovo o migrantima i međunarodnim obavezama

Ministrica Turković zatražila da se istovremeno raspravlja o imenovanjima direktora SIPA-e i OSA-e

Piše: Avaz.ba

23.1.2020

Sa sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U Sarajevu je počela  sjednica Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebao biti razmatran izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za prvih devet mjeseci 2019. godine.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za posljednjih sedam mjeseci 2019. godine.

Na dnevnom redu bi trebali bi se naći i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu (Projekt energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH 6 (2018).

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini 2020.–2023.

Iako se na dnevnom redu današnje sjednice trebala naći i tačka o imenovanju Darka Ćuluma za novog direktora SIPA-e, jučer je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zatražila da do toga ne dođe danas.

Turković je tražila da se imenovanje direktora SIPA-e vrši paralelno s imenovanjem generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.