HUMANOST Slavni basista Kris Dejl i Jasenko Pašić za “Pomozi.ba”

Prodaju poster s koncerta Brusa Dikinsona u opkoljenom Sarajevu

Svi koji žele učestvovati, trebaju na pay pal račun “Pomozi.ba” uplatiti 10 funti, nakon čega dobivaju tiket

M. Dakić / Avaz.ba
25.01.2020 06:26

Dejl i Dikinson na druženju u Vijećnici prošle godine

Foto: Arhiv

Kris Dejl (Chris Dale), slavni basista bivšeg benda Brusa Dikinsona (Bruce Dickinson) i protagonista filma “Scream for Me Sarajevo“, i Jasenko Pašić, scenarista jednog od najboljih filmova o opsadi Sarajeva, ponovo su udruženi. A rade jednu od najljepših stvari na svijetu – pomažu drugima.

Više tiketa

Oni su, naime,  odlučili  prodati originalni poster s koncerta Brusa Dikinsona i njegovog benda u opkoljenom Sarajevu 1994. godine te  novac donirati organizaciji “Pomozi.ba” za humanitarne aktivnosti.

  • Originalni poster s koncerta 1994.
    Originalni poster s koncerta 1994. Foto: Avaz

Organizirali su tombolu, a svi koji žele učestvovati u izvlačenju i  dobiti originalni poster, trebaju na paypal račun Udruženja “Pomozi.ba” uplatiti deset funti, a nakon uplate dobivaju tiket s kojim učestvuju u izvlačenju. Ako neko želi  uplatiti više novca, dobiva više tiketa te samim tim i veće šanse da osvoji poster.

Izvlačenje dobitnika postera bit će 29. januara.

Počasni građanin

Legendarni pjevač “Iron Maidena” Brus Dikinson 2018. godine je proglašen Počasnim građaninom grada Sarajeva. Za rođendan Sarajeva, 6. aprila 2019., stigao je u glavni grad BiH, a na svečanosti u Vijećnici uručeno mu je priznanje.

Komentari

NA VRH