SJEĆANJE

Komšić u Jad Vašemu odao počast žrtvama Jasenovca

Upisao se u knjigu posjetilaca u Jad Vašemu

Željko Komšić odao počast žrtvama. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

24.1.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je u Memorijalnom centru mučenika i junaka Holokausta u Jad Vašemu odao počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac. 

Predsjedavajućeg Komšića i delegaciju Bosne i Hercegovine, koju predvodi tokom obilježavanja Petog svjetskog foruma o Holokaustu, u Memorijalnom centru dočekala je direktorica Memorijalnog centra, izrazivši zahvalnost predsjedavajućem na posjeti i namjeri da oda počast žrtvama.


Željko Komšić odao počast žrtvama. Predsjedništvo BiH

Tokom posjete Memorijalnom centru, predsjedavajući Komšić je, podsjetivši na historijske činjenice, ukazao na antifašističku tradiciju države Bosne i Hercegovine, njenih građana i naroda, ali i na stradanja koja su se tokom Drugog svjetskog rata dogodila, posebno u vezi sa stradanjima Jevreja, Srba, Roma i boraca NOP-a svih nacionalnosti, usljed terora kvinslinške Nezavisne države Hrvatske.

Predsjedavajući Komšić, upisujući se u knjigu posjetilaca u Jad Vašemu, poručio je kako će Holokaust zauvijek ostati trajna opomena čovječanstvu te da su žrtve koje su stradale tokom Holokausta, vječni zavjet onima koji žele toleranciju, slobodu i mir u svijetu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.