PROGNOZE

Nagla promjena vremena: Stiže nam prava zima, bit će i snijega

Podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Stiže nagla promjena vremena. Arhiv

Avaz.ba

25.1.2020

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. 

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, na jugu do 15 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana očekuje se i kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. 

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. 

Drugog dana radne sedmice u BiH će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne. Krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. 

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni. 

U srijedu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u centralnim dijelovima i na jugu može pasti i malo kiše. Na planinama i malo snijega. 

Vjetar, slab do umjeren, a u Krajini na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.