SARAJEVO

Podžić - Stanišić: Euroatlantske integracije veoma važne za cijeli region

Razgovarano je o bilateralno-odbrambenoj saradnji između BiH i Crne Gore

Avaz.ba

27.1.2020

S današnjeg sastanka. Ministarstvo odbrane BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovarao je danas s ambasadorom Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem.

Tokom susreta dvojice zvaničnika istaknuto je kako će Bosna i Hercegovina i Crna Gora unaprijediti saradnju u oblasti odbrane.

Ministar Podžić uputio je riječi dobrodošlice i zahvalnost za podršku koju Crna Gora, kao najmlađa članica NATO saveza, pruža BiH na njenom euroatlantskom putu.

Razgovarano je o bilateralno-odbrambenoj saradnji između BiH i Crne Gore koja se odvija u skladu sa Sporazumom o saradnji u području odbrane, između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji je potpisan 2010. godine.

Ministar Podžić je naglasio intenzivna područja saradnje dvaju ministarstava, od kojih je izdvojio uzajamne posjete načelnika Zajedničkog štaba OSBiH i Generalštaba Vojske Crne Gore, ocjenjivanje poznavanja stranih jezika, te obuke u Centru za protivminsko djelovanje i EOD OSBiH i Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) OSBiH.

Ambasador Stanišić je zahvalio na prijemu i odličnoj saradnji BiH i Crne Gore, izrazivši očekivanja za proširenjem Sporazuma o saradnji u području odbrane.

Na sastanku su euroatlantske integracije ocijenjene veoma važnima za cijeli region.

Na kraju ministar Podžić je ambasadoru Stanišiću poželio uspješan rad te izrazio spremnost za unapređenjem saradnje u oblasti odbrane na najvišem nivou, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.