SARAJEVO

Podžić i Hartman razgovarali o saradnji ministarstava odbrane BiH i Austrije

Podžić je zahvalio Hartman na značajnom angažmanu austrijske vlade na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine

Sa sastanka: Razgovaralo se o bilateralnoj saradnji. Ministarstvo odbrane

Fena

28.1.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadoricu Austrije u BiH Ulrike Hartman (Hartmann).

Razgovaralo se o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane dviju zemalja.

Podžić je zahvalio Hartman na značajnom angažmanu austrijske vlade na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je plan bilateralne saradnje za ovu godinu već potpisan te će obuhvatiti 41 zajedničku aktivnost, od toga 19 u Bosni i Hercegovini, a 22 u Austriji.


Plan bilateralne saradnje za ovu godinu već potpisan. Ministarstvo odbrane

U proteklih nekoliko godina bilateralna saradnja je posebno intenzivirana kroz školovanje kadeta iz BiH na austrijskoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, razmjenu instruktora te sudjelovanje pripadnika OSBiH na stručnim seminarima i kursevima u Austriji.

Izraženo je obostrano uvjerenje da će BiH i Republika Austrija i dalje uspješno razvijati svoje vojno-diplomatske odnose, kako kroz izravnu saradnju tako i kroz aktivnosti austrijskog kontingenta EUFOR-a u BiH, saopćeno je iz MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.