SASTANCI

Tegeltija i Vuković o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH

Razgovarano i o mjerama koje je potrebno poduzeti na zaštiti domaće proizvodnje te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi bila povećana njihova konkurentnost

Sa sastanka: Poboljšanje uvjeta za poslovanje domaćih privrednika. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba/ Fena

28.1.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH, koju je predvodio predsjednik Vjekoslav Vuković, o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih privrednika. 

Tegeltija je upoznao sagovornike s opredjeljenjem Vijeća ministara za nastavak reformskih procesa, u skladu s ustavnim nadležnostima, a koje za cilj imaju poticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, kao i stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja. 


Tegeltija: Poticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta. Arhiv

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno poduzeti na zaštiti domaće proizvodnje te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi bila povećana njihova konkurentnost.

Tom prilikom postignut je dogovor da Vanjskotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH. 

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar VTKBiH Zdravko Marinković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.