SARAJEVO

„Pokop“: Plaćanje naknade za korištenje grobnog mjesta i preko mobitela

Naknadu za korištenje grobnog mjesta možete uplatiti putem mobilne aplikacije "HuHu", navode iz "Pokopa"

"Pokop": Sigurno plaćanje usluga. Avaz

Avaz.ba

28.1.2020

Brz tempo života i bezbroj obaveza koje ljudi svaki dan imaju pokrenuli su i „novu revoluciju“ plaćanja putem mobilnih telefona.

Ovakva vrsta plaćanja stigla je i u našu zemlju, a od danas i sarajevsko javno kantonalno preduzeće „Pokop“ korisnicima usluga omogućava plaćanje naknade za korištenje grobnog mjesta preko mobilnog telefona.

- I ovom novinom građanima smo još jednom dokazali da činimo sve kako bismo opravdali njihovo povjerenje i pojednostavili im barem dio obaveza. Naknadu za korištenje grobnog mjesta možete uplatiti putem mobilne aplikacije "HuHu", koja se može preuzeti putem linka https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.huhu.android - navode iz "Pokopa".

Riječ je o jedinstvenoj mobilnoj platnoj platformi, koja, pod pokroviteljstvom kompanije "Mastercard", predstavlja pionirski poduhvat na domaćem tržištu jer prvi put primjenjuje tehnološka rješenja koja omogućavaju sigurno i brzo plaćanje usluga.

- Servise unutar "HuHu" aplikacije možete platiti bilo kojom "MasterCard", "Maestro" ili "Visa" karticom koje izdaje bilo koja banka. Korisnici koji usluge plaćaju "MasterCard" karticama imaju mogućnost spašavanja kartice unutar aplikacije, kako ne bi morali unositi kartične podatke prilikom svakog novog plaćanja - navode iz "Pokopa".


"Pokop": Pionirski poduhvat na domaćem tržištu. Avaz

Da biste uplatili naknadu za korištenje grobnog mjesta, potrebno je da:

1.   Preuzmete aplikaciju na svoj mobitel putem navedenog linka

2.   Izvršite registraciju putem jednog od tri načina (Facebook, Google račun ili e-mail)

3.   U sekciji „Servisi“ odaberete servis „KJKP Pokop“

4.   Popunite tražene podatke i odaberete opciju „Nastavi ka plaćanju“

5.   Popunite podatke o kartici

6.  Izaberete opciju plati

- Dodatne informacije o aplikaciji možete pronaći na https://huhu.ba, a ukoliko trebate informacije o grobnim mjestima za koja želite izvršiti plaćanje (možete ih pronaći i putem web tražilice http://pokop.ba/pretraga-umrlih), možete nam se obratiti i na e-mail: [email protected], kao i na besplatan info broj 080 02 02 68 - dodaju iz "Pokopa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.