BIHAMK Stanje na putevima

Saobraćaj u BiH odvija se po vlažnom kolovozu, upozorenje na odrone

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat

Avaz.ba
29.01.2020 06:38

Vlažan kolovoz na više dionica diljem BiH

Foto: Ilustracija

Na putnim pravcima Semizovac-Olovo, Tuzla-Bijeljina i Bosanski Petrovac-Drvar mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na pojačan oprez.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas i sutra (29. i 30.01.) od 08 do 16 sati, na dvije lokacije na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentari

NA VRH