AVAZ SAZNAJE

Ko je sve uhapšen u akciji FUP-a "Lim 2": Još se traga za dvije osobe

Zbog nelegalne prodaje narkotika uhapšeno 19 osoba, obavljen pretres na 24 lokacije

Edin Vrtić: Sve organizirao. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

29.1.2020

U akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) jutros je po naredbi Tužilaštva KS, zbog nelegalne prodaje narkotika, uhapšeno 19 osoba, od čega su dvije u bijegu i za njima se užurbano traga.

Tužilaštvo KS ovu grupu, s Edinom Vrtićem iz Konjica na čelu, sumnjiči da je od avgusta 2019. do januara 2020. godine na području Kantona Sarajevo i šire umišljajno i neovlašteno nabavljala, kupovala, držala, prenosila, nudila na prodaju i prodavala trećim licima opojne droge, pri čemu je stekla veću novčanu dobit.

Ekskluzivno otkrivamo da su, osim Edina Vrtića iz Konjica i Mirze Baličevca iz Sarajeva, uhapšeni i Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić...

Pretresi i hapšenja u Sarajevu. FUP

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Adem i Edin Vrtić su amidžići. Edin Vrtić glavni je organizator nelegalne prodaje narkotika. On je povratnik u činjenju ovih krivičnih djela i vratio se nedavno s odsluženja zatvorske kazne.

Obavljen je pretres njegove kuće u Konjicu. Saznajemo da je pronađena i veća količina municije.

- Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta znatna količina materije koja asocira na opojne droge heroin, amfetamin, kanabis sativa L i kokain, vage za precizno vaganje, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, jedno vozilo te alat podesan za otuđenje vozila, kao i  drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom - navedeno je iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.