INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Zeljković: U RS trenutno nema ni sumnjivih ni oboljelih od koronavirusa

Imamo i veoma dobru saradnju s kolegama u Federaciji BiH i na nivou BiH, odnosno s nadležnima u Ministarstvu civilnih poslova BiH, rekao Zeljković

Zeljković: Poduzete sve preventivne mjere. Avaz

Fena

29.1.2020

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković izjavio je danas da u tom bh. entitetu trenutno nema oboljelih od koronavirusa i da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.

- Trenutno nemamo ni sumnjivih slučajeva – rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Dodao je da vrše nadzor nad epidemiološkom situacijom i da se u saradnji s Ministarstvom zdravlja poduzimaju sve neophodne mjere.

- Imamo i veoma dobru saradnju s kolegama u Federaciji BiH i na nivou BiH, odnosno s nadležnima u Ministarstvu civilnih poslova BiH - kazao je Zeljković i ponovio da nema mjesta panici, jer nema razloga da se vjeruje da postoje oboljele osobe u RS.


Zeljković: Upućena obavještenja. Fena

Istakao je i da su poduzete sve preventivne mjere, kao i da su potrebna obavještenja upućena u sve zdravstvene ustanove kako bi javnosti znala kako se prevenira ova bolest.

Načelnica Službe Instituta za epidemiologiju Nina Rodić-Vukmir rekla je da su im se samoinicijativno javile dvije osobe iz RS koje su putovale u Kinu.

- Bile su stavljene pod nazor, ispitane i bit će praćen period inkubacije, a one se dobro osjećaju - rekla je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.