SARAJEVO

Komšić s Fildom: Formirati vlast u FBiH bez uvjetovanja Izbornim zakonom

Razgovarano je o više aktuelnih tema, među kojima je i jačanje demokratskih standarda u okviru izbornog zakonodavstva

Komšić i Fild: Jačati demokratske standarde. Predsjedništvo BiH

M.Aš. / Avaz.ba

29.1.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u radnu posjetu Metjua Filda (Matthew Field), ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Razgovarano je o više aktuelnih tema, među kojima je i jačanje demokratskih standarda u okviru izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Komšić ponovio je svoj stav da se izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine mogu obaviti samo na način da se primjene demokratski standardi, odnosno eliminira svaki vid diskriminacije unutar izbornog zakonodavstva.

U tom pogledu, naglašeno je da formiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ne treba biti uvjetovano izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ambasador Fild izrazio je podršku Velike Britanije i Sjeverne Irske projektima u Bosni i Hercegovini koje će podržati Velika Britanija na različitim nivoima vlasti, s ciljem unapređenja u funkcioniranju različitih životnih oblasti. 

Velika Britanija namjerava podržati novu Reformsku agendu Bosne i Hercegovine, koju treba donijeti novi saziv Vijeća ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.