OSLO Naglašeni odlični odnosi dvije zemlje

Ambasador Makarević razgovarao s predsjednicom norveškog parlamenta

Zahvalnost Troen za pomoć u obnovi zgrade Parlamentarne skupštine BiH

Fena
29.01.2020 14:04

Ambasador Makarević s predsjednicom parlamenta Troen

Foto: FENA

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević razgovarao je u Oslu s predsjednicom parlamenta ove zemlje Tone Vilhelmson Troen (Tone Wilhelmsen Troen).

U razgovoru je konstatirano da su parlamenti BiH i Norveške u proteklim godinama imali dobru i plodnu saradnju i zajedničke programe. Ambasador je zahvalio predsjednici parlamenta na pomoći koju je Norveška dala za obnovu zgrade Parlamentarne skupštine BiH i za drugu pomoć koju Norveška dodjeljuje BiH kroz realizaciju različitih programa i projekata.

Makarević je istakao da je proces konstituiranja novog saziva Parlamentarne skupštine BiH okončan nedavno i da će uskoro, dok se formiraju sva parlamentarna tijela i grupe prijateljstva, saradnja bosanskohercegovačkog i norveškog parlamenta biti intenzivnija. Izrazio je želju da norveška parlamentarna delegacija uskoro posjeti Parlamentarnu skupštinu BiH.

Troen se složila da u što skorije vrijeme može doći do bilateralnih susreta parlamentarnih delegacija iz BiH i Norveške i da će ona učiniti sve da se to i dogodi. U razgovoru su više puta naglašeni odlični bilateralni odnosi BiH i Norveške.

NA VRH