REAKCIJE Djelo autorice Džesike Stern

Otkazane prve tri promocije kontroverzne knjige o Radovanu Karadžiću

Sada ide otvoreno pismo izdavaču ''Ecco books'' da povuče knjige iz distribucije

E. Ma. / Avaz.ba

Otkazane tri promocije

Foto: Twitter


Prve tri najavljene promocije kontroverzne knjige Džesike Stern (Jessica) o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću su otkazane. 

- Sada ide otvoreno pismo izdavaču ''Ecco books'' da povuče knjige iz distribucije - napisao je na Facebooku Mirnes Kovač, novinar i analitičar iz Sarajeva.

Knjiga govori o Radovanu Karadžiću i rađena je na osnovu intervjua koje je Sten radila s balkanskim krvnikom. Kako je sama kazala, ovom knjigom željela je vratiti ljudsko lice organizatoru genocida, ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Podsjetimo, članak "New York Timesa", odnosno esej američke istražiteljice Džesike Stern o osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću naišao je na brojne osuđujuće reakcije. 

Esej je uvod u knjigu "Moj ratni zločinac: Osobni susret s arhitektom genocida", a u kojem Stern opisuje susrete s Radovanom Karadžićem i nakon što je osuđen nepravomoćno. Opisuje njegove pokušaje da joj pokaže vještinu u polju energetskog liječenja, a ona je pristala da ga posmatra kao uglednog psihijatra i mistika.

Kako navodi u eseju, radilo se o incidentu koji nije željela spominjati, ali danas joj se čini vrijednim spomena jer pokazuje koliko je Karadžić uvjeren da je predodređen i da može manipulirati.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na