SJEĆANJA Uprava policije ne zaboravlja svoje pripadnike

Žrtva Edina Gačića: FUP obilježava godišnjicu ubistva policajca Mahira Begića

Begić je ubijen na radnom zadatku, dok je osiguravao policijski poligon Suhodol

M.Aš. / Avaz.ba
30.01.2020 12:54

Gačić je Begića likvidirao 9.februara prošle godine

Foto: Avaz

Naredne sedmice bit će obilježena prva godišnjica ubistva pripadnika Federalne uprave policije (FUP) Mahira Begića, kojeg je višestruki ubica Edin Gačić (44) brutalno likvidirao 9. februara prošle godine u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a kod Tarčina.

Begić je ubijen na radnom zadatku, dok je osiguravao policijski poligon Suhodol, a pomahnitali ubica Gačić, koji je danima bio u bijegu, u njega je ispalio više metaka. Gačić je zatim pobjegao u obližnju šumu, gdje je tek nakon nekoliko dana pronađen i ubijen u policijskoj razmjeni vatre.

  • Centar za obuku nosi naziv po Begiću
    Centar za obuku nosi naziv po Begiću Foto: Avaz

Kako je za "Dnevni avaz" potvrđeno iz FUP-a, naredne će sedmice Uprava policije, predstavnici FMUP-a i Sindikata položiti vijence na mjestu pogibije, tačnije u blizini Objekta za edukaciju kadrova, koji sada nosi Begićevo ime.

 - Uprava policije, FMUP i Sindikat položit će i vijence na mezarju Lokve, gdje je naš kolega i sahranjen, a posjetit ćemo i članove njegove porodice. Osim toga, u znak sjećanja na kolegu Begića, FUP će organizirati i turnir u malom nogometu, koji će biti održan 4.i 5. februara na lokaciji Policijske akademije na Vracama. Već smo uputili pozive za učešće svim ekipa i iz ostalih sigurnosnih agencija u BiH - potvrđeno je za "Avaz" iz FUP-a.

Podsjećamo, odlukom direktora FUP-a Ensada Kormana, Begićeva porodica dobit će i će 35.000 maraka odštete, što im pripada prema zakonu.

NA VRH