SARAJEVO

Podžić i Nedera: Podrška UNDP-a važna za stvaranje sigurnog okruženja svih građana BiH

Razgovaralo se i o učešću Oružanih snaga BiH u misijama UN-a za podršku miru u Kongu i Maliju

Razgovaralo se o prioritetima u radu. Ministarstvo odbrane

Fena

30.1.2020

Rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) Steliana Nedera posjetila je danas Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine. S ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem razgovarala je o trenutnim aktivnostima na zajedničkim projektima i planovima za buduću saradnju.

Podžić je uputio riječi dobrodošlice i zahvalnosti za podršku i pomoć UNDP-a u procesu rješavanja viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava, edukacije personala, opreme i osiguranju perspektivnih skladišta.

Ministar je istakao opredijeljenost za nastavak saradnje, naglasivši da je podrška UNDP-a i prijateljskih zemalja Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH veoma važna za stvaranje sigurnog okruženja svih građana BiH.

Razgovaralo se i o učešću Oružanih snaga BiH u misijama UN-a za podršku miru u Kongu i Maliju. Rezidentna predstavnica Nedera zahvalila je ministru Podžiću na prijemu i podršci MO i OSBiH na realizaciji zajednički usaglašenih aktivnosti. Izvijestila je ministra o prioritetima UNDP-a od 2020. do 2025. godine, istakavši inicijative u okviru kojih će se nastaviti pružati podrška i institucijama u sektoru odbrane u cijelom regionu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.