SARAJEVO

Ambulanta porodične medicine u Rosuljama početkom marta počinje s radom

Radi se o projektu kojem je podršku dalo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo

Prostor u kojem će biti ambulanta. E. Muračević

Piše: Es. M. / Avaz.ba

30.1.2020

Iako se, prema najavama iz lokalne zajednice, očekivalo da će do kraja 2018. godine u vogošćanskom naselju Rosulje biti otvorena ambulanta porodične medicine, to se još nije desilo.  

Radi se o projektu kojem je podršku dalo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, odnosno Vlada i Skupština Kantona Sarajevo, koje su osigurale 475.000 maraka za nabavku adekvatnog prostora površine od oko 330 metara kvadratnih. Sredstva su namjenski uložena u kupovinu potrebnog prostora koji je uređen za obavljanje medicinskih usluga.


Prostor u kojem će biti nova ambulanta. E. Muračević

Do otvaranja ambulante, prema riječima Armana Šarkića iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, doći će tek početkom marta ove godine.

- Tenderska procedura u vezi s nabavkom opreme za ambulantu porodične medicine u naselju Rosulje završena je i čeka se da istekne žalbeni rok - kaže Arman Šarkić.

Prema planiranoj dinamici, ambulanta će u potpunosti biti opremljena i početi s radom početkom marta. Za sada osoblje koje će raditi u njoj bit će angažirano od postojećeg kadra Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.