ŠKOLA ODBILA

EUFOR želi prekontrolirati opremu koju je Vučić donirao školi u Mrkonjić-Gradu

S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je reguliran rad, u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlaštenja i bez upućenog zahtjeva

Vučić u Mrkonjić-Gradu. ATV

Srna

30.1.2020

Pripadnici EUFOR-a uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić-Gradu sa zahtjevom da prekontroliraju opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu. 

Direktor Gimnazije u Mrkonjić-Gradu Zoran Bjeljac rekao je da je dobio telefonski poziv iz Ureda EUFOR-a iz Banje Luke i da su pitali mogu li doći u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije ovim školskim ustanovama. 

- Odgovorio sam da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena - izjavio je Bjeljac za ATV.


Vučić u Mrkonjić-Gradu. ATV

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Ministarstvo zaprimilo informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić-Grada u vezi s najavom pripadnika EUFOR-a da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je reguliran rad, u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlaštenja i bez upućenog zahtjeva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtjev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić-Gradu - rekla je Trivić.

Riječ je o dvije donacije - jedna koja je stigla jučer, računarska oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslijediti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.