TUGA

Potresna ispovijest oca Anela Arnautovića: Moj sin samo povremeno otvori oči

Kod sina je bio prije tri dana, teško je, kaže, gledati ga u postelji

Anel i Sakib Arnautović. Avaz

Piše: S. Mujić /Avaz.ba

30.1.2020

Moj Anel samo povremeno otvori oči, kazao je u emotivnoj ispovijesti za "Avaz" Sakib Arnautović, otac mladića koji je preživio stravičnu nesreću koja se 18. januara dogodila u Čanićima kod Tuzle. 

- On je već više od deset dana u toj induciranoj komi. Ljekari nam ništa ne garantiraju, a po pričama su poprilično optimistični. Dok povredu glave ne saniraju, ništa drugo ne smiju ni dirati. Ja se nadam da će biti bolje - rekao nam je drhtavim glasom otac Anela Arnautovića

Anel Arnautović. Facebook

Kod sina je bio prije tri dana, teško je, kaže, gledati ga u postelji.

- Prvih dana nisam mogao ni ući u sobu. Psihički nisam mogao. Sada su zabranili posjete zbog gripe, ali mi odemo, barem informacije od doktora da dobijemo. Išao sam u Orašje po lijek i odnio mu - priča potreseni otac.

Na naše pitanje kako se osjeća, kaže: "Nikako, kako ću se osjećati."

- Anel mi leži već 12 dana u bolnici. Ne znam šta će biti sutra, šta će biti za sat. Majka je isto kao i ja, možda i gore od mene, ja sam malo jači, ali nadamo se najboljem. Od prvog momenta nisam gubio nadu, neću je nikad izgubiti - rekao je Sakib za "Avaz".

On je rekao i kako dobiva poruke podrške iz cijele Bosne i Hercegovine te kako je zahvalan svima koji ovih dana misle na Anela.

Mercedes u kojem su stradali mladići. A. Bajrić

Podsjetimo, Anel Arnautović teško je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Tuzle, u kojoj su poginula dvojica mladića Ildahid Malkić i Irmel Arnautović, a jedan maloljetnik E. A. zadobio lakše povrede. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.