PROGNOZA

Neka vas ne zavara današnje sunce: Februar donosi i snijeg

U Sarajevu umjereno, a poslije podne i pretežno oblačno vrijeme

Naveče snijeg. Avaz

Avaz.ba

1.2.2020

Danas se u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. 

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima ponegdje u sjeverozapadnim djelovima moguća je i slaba kiša, a u planinskim djelovima i susnježica. 

Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeverozapadu do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno, a poslije podne i pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Avaz

U nedjelju, jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne postupno razvedravanje i prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.  

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni. 

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima se očekuje kiša, a u planinskim područjima susnježica i snijeg. Tokom večeri padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Padom temperatura, kiša će i u nižim područjima prelazit u susnježicu i snijeg.

U Hercegovini uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od 5 do 11, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni. Poslije podne, postupni pad temperature zraka.


Biometeorološka prognoza. Screenshot

Opšta slika će biti ljepša u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, uz duže sunčane intervale i ugodnije, mada nadprosječne temperature zraka. 

U Hercegovini i Krajini, povećana naoblaka, većim dijelom dana će kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto izraženije tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. 

Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će, pod utjecajem južnog strujanja, posvuda biti neuobičajeno toplo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.