TUGA U VITEZU

Rođak ubijenog Sifeta Haskića: Nikada neću halaliti ubici

Ono što će mene i sve mlađe generacije naučiti je šta je život, poručio je mladi fudbaler

Sifet Haskić sa sinovima. Facebook

Piše: Avaz.ba

1.2.2020

Porodica ubijenog Sifeta Haskića tuguje nakon što je ovaj 40-godišnjak život izgubio u kafanskom obračunu.

O tome svjedoče i potresni statusi na Facebooku Ammara Haskića, fudbalera FK Vitez, inače rođaka ubijenog Haskića.

Podsjetimo, u Vitezu je ubijen Sifet Haskić (40). Njemu je smrtonosne povrede nožem nanio Smail Bešo (43) u ugostiteljskom objektu "Ovo malo duše".

Ammar Haskić. Facebook

Ammar Haskić žali za gubitkom amidže, a status ovog 21-godišnjeg fudbalera prenosimo u cijelosti:

- Znam da si na boljem svijetu i da sve ovo gledaš...ova velika iskušenja koja nam se događaju u zadnjem periodu...nikada neću halaliti način na koji ti je neko uzeo život, život koji si posvetio svojoj djeci, svojoj ženi, koja te svaki sat trebala obradovati i u našu lozu donijeti još jednog Haskića u nizu...ako Bog da, uz Božiju pomoć, bit će još jedan Haskić u našoj lozi i znam da ćeš pomno pratiti s boljeg svijeta sve to i da ćeš biti sretan... neću halaliti ni to što tvoji lavovi neće imati ono najvažnije, očinsku ljubav! A da ne pričam kako neću halaliti što je neko spriječio da uzmeš u naručje svog nerođenog sultana! Neću halaliti ni to što neko NAŠ, tvoj brat, veliki čovjek, leži u četiri zida i bori se sa psihom i pitanjima zašto je tu i zašto je neko morao na takav krvnički način ubiti njegovog najmlađeg brata...mogao bih dugo pisati šta neću halaliti, ali ću zadržati ostatak u sebi! Ono što će mene i sve mlađe generacije naučiti je šta je život!

Sutra ćeš biti pod zemljom, bit ćemo tu, ispratit ćemo te, kao i uvijek, jer si neko NAŠ! Ono što ostaje iza tebe, ostavio si u amanet, svojoj braći, svojim sestrama, svojim amidžićima, nama, koji ćemo te ostatak života prihvatati kao nekog našeg, bez obzira što fizički nisi s nama! Brinut ćemo i čuvati ono najvrednije što nisi dočekao i ono što si ostavio, a halaliti nećemo! Nijednu suzu koja je skliznula niz obraze...

Nećemo halaliti suze jetima!!! 

Ubico, da ti Uzvišeni podari dug život i besane teške noći!

Sekula moj, selamim te i vidimo se u džennetu, ako Bog da, svi skupa, kao nekada - napisao je rođak Sifeta Haskića. 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.