STANJE NA PUTEVIMA

Naoružajte se strpljenjem: Zbog radova brojne obustave saobraćaja

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost. Avaz

Avaz.ba

1.2.2020

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosne, Drine, Lašve, Save i Vrbasa, kao i puteve na području Sarajeva, Kupresa, Kiseljaka i Posušja. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Lanište na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 9 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.


Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Avaz

Zbog izvođenja neophodnih radova na dvije lokacije magistralnog puta Jablanica-Mostar do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.