STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj iz BIHAMK-a

Naoružajte se strpljenjem: Zbog radova brojne obustave saobraćaja

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Avaz.ba
01.02.2020 06:45

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost

Foto: Avaz

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosne, Drine, Lašve, Save i Vrbasa, kao i puteve na području Sarajeva, Kupresa, Kiseljaka i Posušja. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Lanište na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 9 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

  • Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke
    Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke Foto: Avaz

Zbog izvođenja neophodnih radova na dvije lokacije magistralnog puta Jablanica-Mostar do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari

NA VRH