NJEMAČKA

Sastanak u Berlinu: Ministrica Turković s predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica državljana BiH

Poručili su da fizička udaljenost od područja u kojima su rođeni i odrasli ne može umanjiti ljubav i posvećenost napretku zemlje

Sa susreta u Berlinu. MVP

N. C. / Avaz.ba

1.2.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković se u prostorijama Ambasade BiH u Berlinu, susrela s predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica građana BiH koji žive i rade u Berlinu. 

Susret je upriličen nakon učešća ministrice u radu drugog sastanka na visokom nivou francusko-njemačke inicijative za sveobuhvatnu kontrolu malokalibarskog i lakog oružja (SALW).

- Predmetni susret je bio prilika za razmjenu mišljenja i iskustava vezanih za život i rad građana BiH u glavnom gradu SR Njemačke. Ministrica Turković iskoristila je priliku da prisutne državljane BiH upozna s najznačajnijim političkim, ekonomskim i sigurnosnim temama koje se odnose na BiH, kao i s osnovnim prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH - saopćeno je iz Ministarstva.


Sa sastanka u Berlinu. MVP

Ministrica je ujedno izrazila i spremnost za saradnju nadležnih organa BiH sa svim institucijama SR Njemačke te pravnim i fizičkim licima u SR Njemačkoj koja su zainteresirana za jačanje međusobnih veza između BiH i SR Njemačke, kao i afirmaciju interesa BiH u svijetu.

- Predstavnici nacionalnih i vjerskih zajednica državljana BiH u Berlinu su, u ime svih građana BiH koji žive i rade u njemačkoj prijestonici, ministrici Turković uputili zahvalnost za ukazanu priliku i spremnost na susret i razgovor - navedeno je u saopćenju. 

Također su poručili da institucije BiH mogu računati na svesrdnu podršku svih građana BiH koji žive i rade u Njemačkoj, jer fizička udaljenost od područja u kojima su rođeni i odrasli ne može umanjiti ljubav i posvećenost napretku cijele BiH i svih njenih građana. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.