STANJE NA PUTEVIMA

Očekuju se gužve prema ski centrima: Pročitajte savjete prije vožnje

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Očekuje se pojačan promet prema ski centrima. Ilustracija

Avaz.ba

2.2.2020

Vozačima se ovog jutra skreće pažnja na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Poseban oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz kanjone i preko planinskih prevoja.

Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a pojačan promet tokom dana očekuje se na ski centrima, kao i na ostalim zimskim izletištima.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.


Radovi na nekoliko dionica. Ilustracija

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova, saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.