OTKRIO NOVINARIMA Nakon sjednice Predsjedništva BiH

Dodik nije dao saglasnost za posjetu Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini

Ne možemo se povući iz MAP-a, ali MAP nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO-u, a to je Godišnji nacionalni program

Avaz.ba
03.02.2020 17:25

Milorad Dodik

Foto: Arhiv

Nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH, novinarima se obratio član Predsjedništva Milorad Dodik, koji je kazao da se nije složio s dolaskom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u posjetu BiH.

Dodik je kazao da se nisu doticali "problematičnih" tema, ali je dodao da nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u službenu posjetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori. 

  • Milorad Dodik
    Milorad Dodik Foto: Arhiv

Reagirao je na najavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića za zakazivanje hitne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Istakao je da nema ništa protiv sazivanja sjednice.

- Ne možemo se povući iz MAP-a, ali MAP nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO, a to je Godišnji nacionalni program (ANP). I to je to. Šta da objašnjavam Mirku Šaroviću. Nemam ništa protiv da se zakaže sjednica NSRS. Ovo je samo još jedan njegov pokušaj da dobije novi mandat u Sarajevu kako bi nastavio izdaju Republike Srpske - kazao je Dodik.

Komentari

NA VRH