POŠTENJAČINE

Vozeći kamion, na cesti ugledao novčanik i vratio ga vlasniku

Novčanik našao u Gacku i odmah pozvao policiju

Madžarević: Ljudi na točkovima najbolje znaju koliko znači pomoć. Avaz

Piše: Z. Kuljić / Avaz

5.2.2020

Kome život prolazi na točkovima, najbolje zna šta znače pomoć i ljudskost, kaže vozač u jednoj zvorničkoj firmi Boro Madžarević, koji je, vozeći na relaciji Bar - Zvornik, u Gacku pronašao novčanik i, uz pomoć policije, vratio ga vlasniku. Madžarević je tokom vožnje primijetio novčanik na cesti, zaustavio se i pozvao lokalnu policiju.  

- Kako vozimo na ustaljenoj relaciji Zvornik – Sase – Nikšić - Bar, idemo po dvojica ili trojica vozača zajedno. Kolega koji je vozio ispred mene, točkovima je prešao preko novčanika, a ja sam to primijetio i zaustavio se. U novčaniku je bilo maraka, dinara i lična karta te iskaznica iz gatačke termoelektrane. Odmah sam pozvao policiju i prijavio da sam našao novčanik. Patrola je stigla, a ja sam im predao novčanik i ostavio podatke kako bi mi vlasnik potvrdio da je preuzeo izgubljene stvari – govori Madžarević.


Madžarević: Vlasnik mu se javio i zahvalio. Avaz

Nakon susreta sa policijom, nastavio je vožnju, a već negdje kod Vlasenice pozvao ga je vlasnik novčanika.

- Zahvalio je i pitao šta mi je dužan, a ja sam, naravno, rekao da nije dužan i da mi je drago da sam mu pomogao. Mi smo stalno na točkovima i najbolje znamo koliko je pomoć važna. Nagrada mi ne treba, jer je taj čovjek sigurno teško zaradio novac – kaže Madžarević.



Neće u inozemstvo

Iako je dobio papire za rad u Hrvatskoj, Boro je odlučio da ostane u Bosni i Hercegovini. 

- Odlučio sam ostati sa suprugom i sinovima. Tamo je možda bolja plaća, ali ja sam zadovoljan uvjetima u svojoj firmi i ne želim da mi život prođe daleko od porodice – ističe Madžarević.

Borin šef Branislav Zekić kaže da se radi o dobrom i vrijednom radniku, koji je na ovaj način u najboljem svjetlu predstavio svoju profesiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.