SARAJEVO

Zasjedala Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e

Rekao je da ne želi uopće ulaziti u stručnost Mehmedagića, ali da je vidio danas kako ga svi hvale kao eksperta. Nikšić je rekao da on isključivo priča o formalno-pravnim činjenicama

Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije. Avaz

Piše: Avaz.ba

5.2.2020

Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije (OSA) BiH u Sarajevu je danas održala redovnu sjednicu. Kako je medijima kazao predsjedavajući Komisije Nermin Nikšić (SDP), na sjednici je bilo govora o budžetu OSA-e, a sjednici, dodao je, nije prisustvovao samo Nikola Špirić koji je član ove komisije. 

- Govorili smo o budžetu OSA-e. O ostatku me nemojte pitati jer je to u domenu tajne. Odluka Komisije nije tajna. Dakle, tražili smo da na sljedeću sjednicu dođe direktor OSA-e jer postoje neka otvorena pitanja na koja želimo čuti odgovore – kaza je Nikšić.

Prema njegovim riječima, na sjednici je bilo govora i o dopisu koji je Komisiji uputilo Tužilaštvo BiH, a koji se odnosi na diplomu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

- Dogovorili smo način na koji ćemo regovati i da to ne bude reakcija pojedinca nego Komisije. Pripremit ćemo izjašnjenje na pitanja koja smo dobili iz Tužilaštva BiH i na sljedećoj sjednici utvrditi izjašnjenje Komisije i proslijediti ga Tužilaštvu BiH – rekao je Nikšić novinarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.