SARAJEVO

Tegeltija - Koč: Što prije realizirati projekt autoput Beograd - Sarajevo

Provođenje reformskih mjera s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i stvaranja uvjeta za privlačenje investicija jedan od prioriteta u radu novog saziva Vijeća ministara, rekao Tegeltija

Koč i Tegeltija: Turska značajan vanjskotrgovinski partner BiH. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba/ Fena

5.2.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočem (Koc) o unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa BiH i Turske, s osvrtom na ratifikaciju sporazuma o slobodnoj trgovini i prednostima koje bi taj sporazum donio. 

Tegeltija je kazao da je provođenje reformskih mjera s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i stvaranja uvjeta za privlačenje investicija jedan od prioriteta u radu novog saziva Vijeća ministara. Tokom sastanka naglašeno je da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner BiH te da postoji potencijal za unapređenje privredne saradnje i investicionih ciklusa u oblastima od zajedničkog interesa. 


Sa sastanka: Intenzivirati saradnju. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Koč saglasni su da je neophodno intenzivirati saradnju i u oblasti infrastrukture i istaknuli spremnost da se planirani projekti, među kojima je i izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo, što prije realiziraju. 

Tegeltija je naglasio značaj izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo za sve zemlje u regionu, te izrazio nadu da će BiH i Turska po tom pitanju dostići nivo saradnje kao što je imaju Republika Srbija i Turska.

Predsjedavajući Vijeća ministara još jednom je uputio izraze žaljenja zbog stradanja velikog broja građana Turske u zemljotresu koji je nedavno pogodio tu zemlju te istaknuo da će BiH, u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, pružiti maksimalnu podršku na ublažavanju posljedica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.