PROBLEMI ZBOG SNIJEGA

Haos na bh. putevima: Obustavljen saobraćaj na više dionica, na Karauli se popriječio šleper

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Obilne snježne padavine. Screenshot

Sl. M. / Avaz.ba

5.2.2020

Zbog snježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres - Šuica i Glamoč - Mlinište, na magistralnom putu Mokro - Sokolac za teretna vozila s prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo) za sva teretna vozila. 

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnom putu Olovo - Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Sarajevo - Konjic, preko prijevoja Ivan-sedlo, zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere. Zbog snježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima Sarajevo - Tuzla (Nišići i Karaula) i Trnovo - Dobro Polje (Rogoj). 


Obilne snježne padavine. Screenshot

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.