BANJA LUKA

Suđenje za ubistvo Krunića: Novinari izbačeni iz sudnice, glavni pretres počinje 24. februara

Pred početak statusne konferencije Sudska policija RS izbacila je novinare iz sudnice, uz obrazloženje da je ročište zatvoreno za javnost, iako im takvo rješenje nije dostavljeno, i pored insistiranja da to bude učinjeno

Slaviša Krunić. Arhiv

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

6.2.2020

Suđenje za ubistvo vlasnika ''Sector Securityja'' Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića ponovo će biti održano bez prisustva medija. 

Pred početak statusne konferencije Sudska policija RS izbacila je novinare iz sudnice, uz obrazloženje da je ročište zatvoreno za javnost, iako im takvo rješenje nije dostavljeno, i pored insistiranja da to bude učinjeno.

Identična situacija viđena je i prilikom ročišta za izjašnjenje o krivici koje je održano bez prisustva medija, iako Sud nije donio odluku o zabrani prisustva javnosti.



Slaviša Krunić. Arhiv

Za zločin su optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i pomagač Rodoljub Gajić.

Tužilaštvo Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. do 22. aprila, kada je ubistvo izvršeno, planirali i organizirali atentat na Krunića. U tome je učestvovao i Željko Kovačević, koji je kritične noći ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem. Ubistvo je izvršeno pomoću insajdera iz ”Sector Securityja" Rodoljuba Gajića, koji je ubicama otkrio detalje o Krunićevom kretanju i osiguranju i optužnicom se tereti za pomaganje u ubistvu.

Krunić je izrešetan u terencu Toyota, u blizini svoje vikendice u Glamočanima, u kojoj je boravio zbog renoviranja stana. Iz zasjede je izrešetan rafalima iz automatskih pušaka.

Glavni pretres na suđenju počet će 24. februara u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Gajićev advokat Marinko Brkić rekao je da će na početku biti saslušana četiri svjedoka Tužilaštva. 

On je naveo da predpretresno ročište nije bilo zatvoreno za javnost te da je Sud pogriješio kada novinarima nije dozvolio da prisustvuju.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.