PU PRIJEDOR

Krijumčarili migrante iz Bihaća u Bosansku Dubicu, osumnjičen i Egipćanin

Terete se da su kao organizirana grupa u više navrata ilegalno transportirali i krijumčarili migrante s područja Bihaća na područje Bosanske Dubice

Na području Donje Gradine 4. februara pronađeno 15 migranata, državljana Egipta. Arhiv

G. D. / Fena

6.2.2020

Tri osobe, među kojima i jedan strani državljanin, uhapšene su zbog sumnje da su izvršile organizirano krijumčarenje migranata iz Bihaća u Bosansku Dubicu, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor

Tokom akcije kodnog naziva "Egipat“, na području Bosanske Dubice uhapšeni su A. B. iz Bosanskog Petrovca, A. D. iz Bihaća i A. G., državljanin Egipta s privremenim boravkom u Bihaću, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi. 

Terete se da su kao organizirana grupa u više navrata ilegalno transportirali i krijumčarili migrante s područja Bihaća na područje Bosanske Dubice. 



O svemu obaviješten dežurni državni tužilac. Arhiv

Na području Donje Gradine 4. februara pronađeno je 15 migranata za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Egipta, a koje je osoba A. B. dan ranije dovezla iz Bihaća. Prilikom kontrole vozila Mercedes Vito pronađen je gumeni čamac, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- U Bihaću su pretresene prostorije koje koristi A. G., a gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom - navode iz Policijske uprave Prijedor.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.